در یک مطالعه هشت هفته ای، محققان تاثیر مصرف روزانه ½ فنجان لوبیا چیتی، نخود سیاه چشم یا لوبیا قرمز پهن را بر سطح کلسترول خون مورد بررسی قرار دادند. در میان شرکت کنندگانی که ½ فنجان لوبیا قرمز پهن در روز مصرف می کردند، سطح کلسترول تام و LDL بیش از 8 درصد کاهش یافت.
شرکت کنندگانی که نخود سیاه یا هویج مصرف می کردند، تغییر قابل توجهی در کلسترول تام یا LDL نداشتند. لوبیا قرمز پهن و سایر لوبیاهای خوراکی خشک حاوی مقدار قابل توجهی فیبر غذایی نسبت به نخود و هویج چشم سیاه هستند که احتمالاً منجر به کاهش کلسترول می شود.
با ادامه اپیدمی جهانی چاقی، دیابت در سراسر جهان شیوع بیشتری پیدا می کند. خوردن انواع حبوبات، از جمله لوبیا قرمز پهن، ممکن است نه تنها در پیشگیری از دیابت بلکه در مدیریت سطح قند خون نیز ارزشمند باشد.
لوبیاها سرشار از کربوهیدرات های پیچیده (مانند فیبر رژیمی) هستند که دیرتر هضم می شوند. در نتیجه، نشان داده شده است که مصرف لوبیا باعث افزایش احساس سیری و کمک به تنظیم سطح گلوکز و انسولین پلاسما بعد از غذا می شود.
فیبر حبوبات یکی از انواع فیبر مرتبط با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک بود که شامل اختلالات گلوکز و افزایش خطر ابتلا به دیابت است. طبق یک مطالعه اخیر، مصرف منظم لوبیا قرمز پهن به عنوان بخشی از رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، مدیریت گلوکز خون را بهبود بخشید، فشار خون سیستولیک را کاهش داد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش داد.
شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی در یک رژیم غذایی حاوی حبوبات بالا (مصرف 1 فنجان در روز) یا رژیم غذایی با فیبر نامحلول بالا با غذاهای گندم کامل قرار گرفتند.
هموگلوبین A1c (HbA1c)، معیاری برای کنترل طولانی مدت قند خون، پس از سه ماه اندازه گیری شد. گروهی که رژیم غذایی پر حبوبات مصرف می کردند، کاهش قابل توجهی در HbA1c را تجربه کردند و امتیازات محاسبه شده خطر بیماری قلبی را کاهش دادند.